Juf Marijke stelt zich voor

Ik ben Marijke de Lange.

Vanaf 1995 heb ik met veel plezier en enthousiasme als juf

gewerkt op basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs.

Ook ben ik een aantal jaar intern begeleider geweest.

Werken met kinderen vind ik geweldig. In de afgelopen jaren

ben ik erachter gekomen dat ik het meeste energie krijg van

de stralende ogen van kinderen die weer plezier krijgen in het leren. Als ze weer trots zijn op zichzelf en hun zelfvertrouwen groeit. Het is zo geweldig om daaraan te kunnen bijdragen. Onbetaalbaar!

Regelmatig kwam ik als juf en in mijn privésituatie kinderen tegen die vast lopen op school. Kinderen waarvan je zeker weet dat ze het wel zouden moeten kunnen maar waarbij het (nog) niet lukt. Hoe krijg je die kinderen weer aan het leren, hoe kun je die kinderen helpen, hoe krijgen ze meer plezier in leren? Allemaal vragen die ik wil oplossen. Deze kinderen wil ik helpen. Daar haal ik zoveel voldoening uit. Van deze passie heb ik mijn werk gemaakt. Ik ben mijn eigen praktijk begonnen voor bijles en remedial teaching. Daarin kan ik al mijn kennis en ervaring kwijt en kan ik een kind wel gericht en op maat helpen.

Nu mag ik ook twee ochtenden in de week met kinderen op de Josephschool aan de slag. Zorgen dat hun ogen weer gaan stralen omdat het leren en werken ze wel lukt en dat ze met meer plezier en zelfvertrouwen kunnen werken in de klas. Daar ga ik voor!

LUSTRUMWEEK 18-22 MAART 2019

Dit schooljaar vieren we dat de school 65 jaar bestaat.  De hele week staat in het thema van feest vieren. De eerste dagen zijn we druk met het leren van allerlei circuskunsten, die we in een echte circustent mogen opvoeren. Woensdag vieren we Josephdag, waaraan een sponsoractie was gekoppeld. Door zoveel mogelijk rondjes te rennen of te schaatsen hebben de kinderen ruim €7000 opgehaald voor Stichting Alzheimer. De laatste 2 dagen stonden in het teken van beroepen. Verschillende ouders hebben in de groepen over hun beroep verteld en op vrijdag konden de kinderen tijdens de Vossenjacht op zoek naar mensen met verschillende beroepen in het centrum van Bloemendaal. We kijken terug op een zeer geslaagde week!

DE JOSEPHSCHOOL 2019 - Bispinckpark 31, 2061 SG  - Bloemendaal - 023 525 55 89 - administratie@dejosephschool.nl